Vyganto Švobos knygos „Vyšnia džiazo sode“ pristatymas ir Petro Vyšniausko džiazo improvizacijos

2024 m. rugsėjo 10 d.

2024 m. rugsėjo 20 d., penktadienį, 16 val.

LMTA Juozo Karoso salėje (Gedimino pr. 42, Vilnius, II a.)

Lietuvos muzikos ir teatro akademija kartu su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centru kviečia į susitikimą su prof. Petru Vyšniausku ir rašytoju Vygantu Švoba. Pokalbis, kurį moderuos knygą išleidusio Lietuvos nacionalinės Matyno Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro vadovas dr. Arturas Mickevičius, skirtas knygos „Vyšnia džiazo sode“ pristatymui.

Knygos herojus, žymiausias Lietuvos saksofonininkas prof. Petras Vyšniauskas, su autoriumi Vygantu Švoba, dr. Arturu Mickevičiumi ir renginio dalyviais kalbėsis ne vien žodžiais, bet ir muzikos kalba.

Renginio metu bus galima įsigyti knygą.


Apie knygą

Knyga „Vyšnia džiazo sode“ – tai ekspresyvus pasakojimas apie Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą profesorių P. Vyšniauską. Atviri, šmaikštūs, ironiški, ramūs, banguojantys, veržlūs pokalbiai, pasakojimai, įprasminantys vieno iškiliausių ir savičiausių šalies džiazo kūrėjų gyvenimą.

„Šioje knygoje daug sakytinių istorijų, kurias porino Petras ir jam artimi žmonės. Jas išklausęs tik pabandžiau sudėlioti šio visomis tarmėmis kalbančio žemaičio, iškilaus meno žmogaus, žymaus džiazo muzikanto, genialaus improvizacijų meistro, nuo klasikos iki avangardo įvairiuose stiliuose nardančio kūrėjo portretą. Tiksliau sakant, sukurti P. Vyšniausko portretą jo šimtmečio interjerui“, – teigia V. Švoba.

Savo įžvalgomis, prisiminimais kūrinyje dalijasi keliasdešimt Lietuvos menininkų, atskleisdami Lietuvos džiazo istoriją, supažindindami su jos kūrėjais, išskirtiniais kultūros įvykiais, meno pasaulio savitumais. Muzikos virtuozo, pirmojo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros profesoriaus P. Vyšniausko biografijos vingiai iki prestižinių pasaulio koncertų salių atskleidžiami kūrybiškai, knygos stilius ir dvasia nesileidžia įspraudžiami į jokius rėmus.


Nuotraukų galerija