„Biblioterapija. Skaitymo rekomendacijos“ – naujas elektroninis leidinys

2024 m. kovo 21 d.

„Ką pasiūlytumėte paskaityti?“ – dažnai galima išgirsti klausiant bibliotekoje, skaitytojų klubų susitikimuose, mokymuose ar tiesiog bendraujant su knygų mėgėjais. Leidinių pasiūla išties didelė. Kaip atrasti sau tinkamiausią skaitinį, kuris padėtų ne tik maloniai leisti laiką, bet būtų prasmingas, suteiktų vilties, atradimo džiaugsmo, įkvėptų keistis, jei tik to reikia? Renkantis skaitinius, galima kliautis savo nuojauta, svarbių žmonių patarimais, įvairiais populiariausių, vertingiausių knygų sąrašais.

Siekdami padėti orientuotis išleidžiamų knygų apstybėje ir atrasti sau prasmingus, įkvepiančius bei viltingus tekstus, pristatome leidinį „Biblioterapija. Skaitymo rekomendacijos“, kurį sudarė biblioterapijos specialistės, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Skaitytojų klubo vadovės, Lietuvos biblioterapijos asociacijos narės dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė. Leidinyje pateikiamas 50 knygų, kurias autorės laiko biblioterapinėmis, sąrašas su trumpais bibliografiniais aprašais. Knygos suskirstytos į penkias temines grupes, čia rasite literatūros kūrinius, rekomenduojamus sprendžiant egzistencinius būties, psichinės ir emocinės sveikatos klausimus, suteikiančius vilties, palaikančius gyvenant su liga, padedančius suprasti ir priimti ypatingų poreikių turinčius žmones.

Leidinio autorės tikisi, kad rekomendacijos bus pravarčios ne tik asmeniškai knygas besirenkantiems skaitymo mėgėjams, bet ir bibliotekininkams, socialiniams darbuotojams, užimtumo specialistams bei visiems, kurie savo darbe pasitelkia veiklas su tekstais, kaip emocinės ir dvasinės pagalbos priemonę. Tepaskatins šis leidinys kiekvieną mėgstantį skaityti ieškoti, atrasti, aptarti, dalintis ir kurti savus terapinių knygų sąrašus.

Autorės planuoja tęsti biblioterapinių knygų rekomendacijų seriją, atsižvelgdamos į skaitytojų poreikius, aktualias temines – biblioterapines sritis. Nacionalinė biblioteka siekia skleisti žinią apie terapinę knygos galią, plėtoti biblioterapinių paslaugų spektrą ir prieinamumą, atrasti labiausiai tokių paslaugų reikalingus skaitytojus ir jų grupes.

Todėl maloniai prašome savo pastabas ir pasiūlymus dėl leidinio turinio rašyti adresu biblioterapija@lnb.lt.

Kviečiame skaityti


Nuotraukų galerija