Kviečiame į renginį Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje

2016 m. balandžio 12 d.

Balandžio 19 dieną (antradienį) 17 valandą maloniai kviečiame į
istoriko Mindaugo Tamošaičio knygos
„Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940“ pristatymą, kuris vyks
Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje.
Vakaro dalyviai: knygos autorius dr. Mindaugas Tamošaitis, istorikai dr. Artūras Svarauskas ir Algis Bitautas, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro atstovė Irena Stankevičienė.

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras pristatys ir kitas 2015–2016 metais išleistas knygas, kurias įsigyti leidėjo kaina galėsite renginio metu.

----------------

Monografijoje „Kazys Grinius ir jo bendražygiai Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940“analizuojama Lietuvos Respublikos prezidento Kazio Griniaus ir jo bendražygių valstiečių liaudininkų veikla Lietuvos politiniame gyvenime 1926–1940 metais. Knyga padeda susidaryti išsamų vaizdą apie Antano Smetonos autoritarinį valdymą per opozicijos – Kazio Griniaus ir jo bendražygių – veiklą.

Knygoje apžvelgta ir Lietuvos politinė situacija, pateikta kritiška opozicinių partijų, pirmiausia valstiečių liaudininkų, padėtis autoritariniu laikotarpiu. Išsamiai analizuojami valstiečių liaudininkų vidaus reikalai. Nagrinėjama Kazio Grinius ir jo bendražygių autoritariniam valdymui opozicinė veikla.

Knygoje pateikiamas šaltinių ir literatūros sąrašas, asmenvardžių rodyklė, santrauka anglų kalba, priedai – iki šiol niekur neskelbti dokumentai. Leidinys iliustruotas nuotraukomis, karikatūromis, plakatais.

Kvietimas

Informacija pasiteirauti: Mokso ir enciklopedijų leidybos centro tel. (8 5) 243 1338, el. p. info@melc.lt arba PAVB RsV koordinatorė Vilija Stokienė, tel. (8 45) 50 20 38, el. p. vilija.stokiene@pavb.lt