Palangos vasaros skaitykloje galėsite įsigyti Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro leidinių

2024 m. birželio 28 d.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla vėl atveria duris ir kviečia kartu pasitikti jau 58-ąją vasarą. Dešimtmečius menančioje erdvėje galėsite jaukiai įsitaisyti ąžuolo paunksmėje, pavartyti sudominusią knygą, pasklaidyti laikraščių, žurnalų ar tiesiog pailsėti. Lauksime ir mūsų renginiuose – parodose, kūrybinėse dirbtuvėse, knygų pristatymuose, susitikimuose su kūrėjais.  

Lankytojų laukia naujos ir skaitytojų pripažinimą jau pelniusios lietuvių ir užsienio autorių knygos, naujausi periodiniai leidiniai, penkios kompiuterizuotos darbo vietos, lauko ir vidaus erdvės maloniam ir naudingam laikui.

Vaikų skaitykloje veikia ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas „Knygų startas“. Šioje erdvėje net patys mažiausi skaityklos lankytojai ras patinkančių knygelių, suteikiančių galimybių geriau pažinti save ir supantį pasaulį.

Tradiciškai daug dėmesio skiriama lankytojų pamėgtoms įvairioms parodoms. Kurorto svečius ir palangiškius pasitiks ukrainietės kūrėjos Natalijos Didenko meninė instaliacija „Tango su realybe“, eksponuojama skaityklos lauko erdvėje iš Vytauto g. pusės. Vaikų skaityklą papuoš Adomo Brako dailės mokyklos mokinių grafikos ir tapybos darbų paroda „Matomas-nematomas pasaulis“. Nuo birželio vidurio veiks Urtės Lagunavičiūtės paroda „Dedicated to blue“, kurioje bus pristatyta menininkės kurta šviesos ir stiklo instaliacija.

Birželio–rugpjūčio mėnesiais skaitykloje organizuosime renginius įvairioms amžiaus grupėms: nuo vaikų iki senjorų.

Palangos vasaros skaitykloje galėsite įsigyti Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro išleistų leidinių. Knygų naujienas rasite svetainėje www.melc.lt ir „Facebook“ paskyroje.

Visą informaciją apie renginius sekite Nacionalinės bibliotekos tinklalapyje www.lnb.lt, „Facebook“ ir kitų socialinių medijų bibliotekos paskyrose, Palangos miesto reklamose ar teiraukitės tiesiog užsukę į skaityklą.

Maloniai kviečiame apsilankyti.

*

Skaitykla dirba antradieniais–šeštadieniais 9–21 val., sekmadieniais 10–20 val.

Adresas: Vytauto g. 72, Palanga


Nuotraukų galerija